Stillbilde fra video: Alternativ Media / Facebook.

Eieren av bilen som den 2. juni 2022 kjørte på en bil med medlemmer av Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) slik at den veltet, er blitt dømt til ett år og sju måneders fengsel av Oslo tingrett.

Dommen var enstemmig, melder NTB.

I dommen skriver retten at bileieren ikke har medvirket fysisk til ulykken, men at lyd og bilder fra videoer viser at hun har medvirket psykisk.

Straffen for kvinnen som kjørte bilen, er ikke fastsatt ennå.

Kjennelsen kommer mer enn halvannet år etter påkjørselen, som i likhet med begivenhetene i forveien – herunder flere koranbrenninger på forskjellige steder i Oslo – ble filmet av Alternativ Media.

Begge kvinnene i bilen som kjørte på SIAN, ble funnet skyldig i grov kroppsskade.

Eieren fradømmes retten til å kjøre i halvannet år, og må eventuelt avlegge ny førerprøve.

De fem SIAN-medlemmene tilkjennes oppreisningserstatninger på mellom 10.000 og 75.000 kroner.

Oslo tingrett fastslår at koranbrenningen var en lovlig handling, og presiserer at det er en menneskerettsbeskyttet ytring.

Domstolen fastslår ellers at det ikke er noen formildende omstendigheter i saken, og at de tiltalte ikke kan påberope seg berettiget harme over utropet «Møkkafolk!», som kom mens et SIAN-medlem ble fysisk angrepet av en mann med afrikansk utseende mens de tiltalte, som allerede var blitt sinte før utropet, befant seg et annet sted.

Det blir ny hovedforhandling i saken den 5. april med sikte på å fastsette straffen for sjåføren som kjørte bilen.

 

Bil med SIAN-aktivister presset ut av veien etter koranbrenning i Oslo

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.