Forsvarskomiteen i Representantenes hus ber forsvarsminister Lloyd Austin forklare seg for komiteen om hvorfor han ikke orienterte om egen sykehusinnleggelse.

Mens han var indisponibel ble Pentagon styrt fra en strand i Puerto Rico. Nå vokser dette opp til å bli en stor skandale for Biden og hans administrasjon.

Austin hadde vært sykehusinnlagt for behandling av prostatakreft siden nyåret, noe han ikke orienterte president Joe Biden om. Dette førte til overraskelse i Det hvite hus og kritikk fra folkevalgte.

Han var innlagt i to uker på grunn av komplikasjoner etter en kreftoperasjon 22. desember, og ble utskrevet mandag denne uka. Også operasjonen ble først holdt hemmelig.

– Kongressen må forstå hva som skjedde, og hvem som tok avgjørelser som forhindret at opplysninger om hvor statsråden var, ble offentliggjort, skriver forsvarskomiteens leder, republikaneren Mike Rogers, i et brev til Austin. (NTB-Reuters)

Les også:

Den nye amerikanske woke-imperialismen

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.