Hamas-medlemmer forbereder våpen til nye terroraksjoner, bilde fra Gaza. Foto: Hamas via AP

EU vil mandag komme til enighet om sanksjoner mot Hamas, opplyser franske regjeringskilder til nyhetsbyrået AFP.

Terrorgruppen Hamas og dens støttespillere har satset mye på å “vinne opinionen”, og fremstille seg selv som offer og Israel som overgriper.

Til en viss grad har dette lykkes, og det har vært en rekke store demonstrasjoner rundt om i verden, der folk har fordømt Israel.

Disse demonstrasjonene har i praksis vært rene støtteaksjoner til terroristene i Hamas, selv om ikke alle de medvirkende har forstått hva de er med på.

Mange som går i tog for “Palestina”, innbiller seg de slår et slag for fred. I virkeligheten støtter de islamist-gruppen Hamas og dens evne til fortsatt å bedrive terror.

Det er dette som gjerne kalles “nyttige idioter”, mennesker som forledes til å støtte saker som i realiteten er noe helt annet enn de tror.

Men Hamas har i mye mindre grad klart å selge inn sitt propaganda-narrativ hos myndigheter rundt om i verden.

Document skrev tidligere i dag om at forsøket på å få Israel utestengt fra Melodi Grand Prix ikke har lykkes, Israel får delta som før. Se artikkel under.

Hamas og deres støttespillere har heller ikke kommet så langt i kampanjen med å få Israel internasjonalt fordømt for “folkemord”.

Denne kampanjen er frontet av Sør-Afrika i FN, men sliter med å få oppslutning hos andre land enn de sedvanlige diktaturstater som alltid fordømmer Israel.

Nå melder NTB-AFP at EU kommer med en pakke med sanksjoner, ikke mot Israel, men mot Hamas.

Sanksjonene, som omtales som «et sanksjonsregime», vil komme som et svar på Hamas’ angrep mot Israel 7. oktober, opplyser talsperson Christophe Lemoine i det franske utenriksdepartementet til AFP torsdag.

Dette vil trolig svi både for Hamas og deres støttespillere i Iran og andre steder. Ikke bare ved at sanksjonene i seg selv er tunge å bære, men også fordi dette er et uttrykk for at terroristenes propaganda-offensiv ikke har nådd så langt som de hadde håpet.

Hamas er fortsatt stemplet som en morderisk, islamistisk terror-gruppe.

EU har fra før innført sanksjoner mot Yahya Sinwar, Hamas’ øverste leder på Gazastripen.

Les også: 

EBU: Israel utestenges ikke fra Grand Prix

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Jean Amérys bok her

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.