Frp-leder Sylvi Listhaug mener NHO har blitt oppslukt av jaget etter grønne subsidier.

Frp-lederen mener Næringslivet hovedorganisasjon (NHO) var bedre før. Tradisjonelt har NHO vært opptatt av mindre stat og styring – og lavere skatter for næringslivet.

– Sånn er det ikke lenger. Nå er NHO aller mest opptatt av å jakte subsidier for de få, sier Listhaug til Aftenposten.

Hun mener jaget særlig preger det grønne skiftet – og viser blant annet til at regjeringens satsing på havvind og karbonfangst- og lagring er planlagt med titalls milliarder i statsstøtte – heiet fram av NHO.

– Markedet må være styrende for det bedriftene holder på med. Ellers går det galt. Vi kan ikke leve av subsidierte næringer i fremtiden, sier Listhaug.

NHOs viseadministrerende direktør Anniken Hauglie mener derimot at det ikke bør være noen motsetning mellom grønne subsidier og rammevilkårene for næringslivet ellers.

– Grønn omstilling handler også om rammevilkår, og vi bør unngå særnorske konkurranseulemper, sier Hauglie i en epost til avisen.

– Samtidig skal vi gjennom et grønt skifte og innfri politikernes lovpålagte krav til oss. Klarer vi ikke kutte utslipp, får vi en stadig større regning i form av CO2-avgifter, og dårligere markedsadgang for våre varer. Da trengs det satsing fra alle, inkludert staten, sier Haugli.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.