Antallet barn som arresteres i London på grunn av terrorytringer, er dobbelt så høyt som gjennomsnittet de siste tyve år.

Frukter av polariseringen

Londons Metropolitan Police hevder at «høyreekstrem terrorisme» utgjør «en stadig viktigere del av yngre menneskers tankegods». Antiterrorsjef Dominic Murphy opplyser at politiet har arrestert 14 mindreårige for «høyreekstreme terroroppfatninger» i perioden juni 2022 til juni 2023:

– Noe av det oppsiktsvekkende de par siste årene, er omfanget av yngre mennesker som er involvert i terrorisme.

Nylig arresterte vi en 17 år gammel gutt for å ha lagt ut materiale til støtte for Hamas på nettet. Han er en av mange tenåringer som nu kommer i søkelyset. Det er ubehagelig å måtte overveie risikoen, skaden og trusselen unge mennesker utgjør mot offentligheten. 

Høyreekstrem trussel

Efter å ha nevnt Hamas understreket Murphy den antatte høyreekstreme trusselen:

– I gjennomsnitt er 27 barn blitt arrestert hvert år siden juli 2020 – det er mer enn dobbelt så mange som gjennomsnittet de siste tyve år.

Av de 25 barna som ble arrestert i løpet av de 12 månedene frem til juni iår, hadde 14 høyreekstreme terrorismesynspunkter mot ni islamske. 

Antall vellykkede høyreekstreme terrorangrep i Storbritannia er langt lavere enn antall vellykkede islamistiske terrorangrep – til tross for at muslimer utgjør en langt mindre andel av Storbritannias befolkning. 

Høyreorienterte ideer dominerende

Politisjefen erklærte også at muslimer fortsatt står for landets største terrortrussel til tross for at ekstreme høyreorienterte ideer er blitt dominerende blant unge mennesker og at virkningen av dem er en spesiell bekymring.

 

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.