Politiet har onsdag rykket ut til Galleri Oslo. Foto: Annika Byrde / NTB

En eksplosiv gjenstand ble onsdag ettermiddag funnet på en person ved Galleri Oslo. To personer er pågrepet, og bombegruppen rykket ut til stedet.

Rett ved Galleri Oslo ble det onsdag ettermiddag funnet det som kalles en eksplosiv gjenstand, på vanlig norsk forstås det som en bombe.

Det var da også politiets bombegruppe som ble satt inn.

NTB melder om saken.

– I forbindelse med kontroll av en person ved Galleri Oslo ble det funnet noe som fremstår som en mindre, eksplosiv gjenstand, meldte politiet omkring klokka 16.45.

Galleri Oslo er bygningen som blant annet huser Oslo bussterminal, og er beliggende ved Grønland, en del av byen preget av en svært høy andel innvandrere.

Det ble satt opp sperringer for å sikre gjenstanden (bomben), men busstrafikken gikk hele tiden som normalt. Like etter klokka 17 ble sperringene tatt ned igjen.

– Politiet har pågrepet to personer knyttet til kontrollen, opplyser operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasen i Oslo politidistrikt.

Den ene er pågrepet for besittelse av narkotika, den andre for å ha hatt med seg den eksplosive gjenstanden, som skal undersøkes nærmere.

– Det er ikke fyrverkeri. Det fremstår som en modifisert, eksplosiv gjenstand som vi ønsker å undersøke, sier operasjonsleder Schalla-Aasen til VG. Til Avisa Oslo sier han at den ser ut til å være hjemmelagd.

Det gis ikke nærmere opplysninger om de pågrepne, og hvilket miljø de eventuelt tilhører.

I disse dager er politiet, også bombegruppen, ekstra på tå hev som følge av økt trusselnivå knyttet til situasjonen i Gaza. Se også artikkel under.

Les også: 

PST vedtar midlertidig bevæpning av politiet i nyttårshelgen

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.