NTB

Kulturministeren i Polen fortsetter sin radikale reformering av landets medier og vil oppløse 17 regionale radiostasjoner som tilhører landets rikskringkasting.

– I dag har jeg besluttet å avvikle de 17 regionale selskapene til Polskie Radio, som en fortsettelse av prosessen som er i gang, sier Bartlomej Sienkiewicz i et innlegg departementet hans har lagt ut på X/Twitter.

Onsdag kunngjorde Sienkiewicz at han avvikler landets statlige fjernsyn, radio og nyhetsbyrå. Han sier det skal sikre driften og omstruktureringen av mediene.

Regjeringens uttalte mål er å gjenopprette de statlige medienes nøytralitet og fjerne nasjonalkonservative redaktører innsatt av den nylig avgåtte nasjonalkonservative regjeringen.

Partiet PiS, som satt ved makten i åtte fram til desember i år, har varslet en demonstrasjon 11. januar mot mediereformene til den nye regjeringen, som ledes av tidligere EU-president Donald Tusk.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.