Aldri før har så mange kanadiere undertegnet en underskriftskampanje: Rekorden på 286.719 signaturer ble slått med overveldende marginer da Melissa Outwater og parlamentsmedlemmet Michelle Ferreri krevde mistillitsvotum mot Justin Trudeaus regjering samt føderalt valg innen 45 dager. Kampanjen ble avsluttet julaften med 386.698 underskrifter.

Elendighet er en mektig motivasjonsfaktor

Ferreri vil presentere oppropet i Underhuset og med det «sende et tydelig budskap om at kanadierne har fått nok»:

– Kjensgjerningene taler for seg selv. Justin Trudeau har sørget for rekordhøy tilstrømning til matstasjoner, hjemløshet, skyhøye boligpriser, en opioid- og mental helsekrise, en voldsom økning i kriminaliteten og han står for flere etiske overtredelser.

Om oppslutningen om underskriftskampanjen sier Ferreri at «elendighet er en mektig motivasjonsfaktor».

– Underskriftskampanjen løfter frem stemmene til kanadiere som er lei den elendighet Trudeau har påført landet og som ønsker seg en leder og en regjering de kan stole på. Tillit bygges på konkret politikk, ikke retorikk. Når en leder gjør det motsatte av hva han sier eller enda verre, svikter sine tilhengere, taper han tilliten.

Rekorden slått med 100.000 

Med nesten 387.000 underskrifter er dette det mest signerte elektroniske oppropet i Canadas historie, men selv om oppropet gjenspeiler bred misnøye med regjeringen, pålegger det ikke parlamentet å handle.

Document omtalte kampanjen da den passerte 225.000 underskrifter 9. desember.  

Historisk oppslutning: 225.000 kanadiere har signert krav om å avsette Trudeau

 

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.