Det er en utbredt Trudeau-tretthet i Canada. På meningsmålinger går det trått for statsminister Justin Trudeau og partiet hans. Nu er det igangsatt en underskriftskampanje som krever at han går av. 

Historiens mest signerte?

Oppropet har vind i seilene, bare under skrivning av denne notisen er det kommet drøyt 2000 signaturer – hvilket plasserer totalen på 225.000. Det er bare 60.000 underskrifter fra å bli Canadas mest signerte underskriftskampanje noensinne; rekorden er 286.719 signaturer

Krever nyvalg 

Det er det konservative parlamentsmedlemmet Michelle Ferreri som står bak underskriftskampanjen som oppfordrer Underhuset til å stemme over et mistillitsforslag som om det blir vedtatt, vil medføre føderalt nyvalg innen 45 dager.

  • Vi borgere av Canada, har mistet tilliten til Justin Trudeau og koalisjonen mellom Liberalerne og NPD;
  • Vi oppfordrer parlamentet til å stemme over et mistillitsvotum;
  • Vi ber om nyvalg 45 dager etter avstemningen hvis den blir vunnet;
  • Den sittende regjeringen handler ikke til det beste for alle Canadas innbyggere;
  • Denne regjeringens politikk takler ikke krisene Canada står overfor: boligkostnader, krenkelse av borgerrettigheter, historiens høyeste inflasjon, innvandringspolitikk ute av balanse, beskatning til fattigdom, svekkelse av vår økonomi ved å importere naturressurser som Canada allerede har og underutnytter; 
  • Efter åtte år med fem etiske granskninger og efterat Canadas omdømme er blitt svekket i den grad at Canada blir utelukket i uttalelser om viktige geopolitiske hendelser på verdensbasis, har kanadierne ikke tillit til denne statsministeren.
  • Vi, undertegnede borgere og innbyggere av Canada, oppfordrer Underhuset til å stille mistillitsforslag og avholde føderale valg 45 dager efter avstemningen, skriver Michelle Ferreri i oppropet.

Er du kanadier eller bosatt i Canada, kan du signere her. Siste frist er 24. desember.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.