Mandag skrev Document at neste uke blir Confederate Memorial fjernet fra æresgravlunden i Arlington, Virginia, USAs mest betydningsfulle krigskirkegård.

Fjerningen av minnesmerket fra Arlington National Cemetery kommer etter krav om å rive konfødererte symboler fra militære institusjoner etter BLM-protestene i 2020.

I dag ble bronsestatuen som ble reist i 1914 og viser en kvinne som bærer en krone av olivenblader fjernet av ansatte ved kirkegården. For mange var det et forferdelig trist syn.

Fjerningen av monumentet gikk raskere enn det vi ble fortalt selv etter at en dommer mandag utstedte en midlertidig ordre om å stanse prosjektet.

Distriktsdommer Rossie Alston utstedte en midlertidig direktiv mandag etter å ha mottatt en presserende telefon fra minnesmerkets støttespillere som sa at gravsteder ved siden av minnesmerket ble vanhelliget da entreprenører begynte arbeidet med å fjerne monumentet.

Han sa at han besøkte stedet før tirsdagens høring og så at stedet ble behandlet med respekt.

–Jeg så ingen vanhelligelse av noen graver, sa Alston. – Gresset ble ikke engang forstyrret.

– I saw no desecration of any graves,  Alston said. – The grass wasn’t even disturbed.

Alston opphevet direktivet etter tirsdagens høring.

Det virker nesten som de fremskyndet fjerningen for å unngå flere presserende situasjoner for de som ikke ønsker en del av Amerikas historie gå tapt.

Ansatte ved kirkegården har sagt at de er lovpålagt å fullføre fjerningen innen slutten av året, og entreprenørene som utfører arbeidet har bare begrenset tilgjengelighet i løpet av den neste uken eller så.

Marine Corps War Memorial

Det er mange historiske monumenter på Arlington National Cemetery. Hva om den kjente Marine Corps War Memorial blir den neste som må fjernes fordi noen er krenket over alle marinesoldatene som har gitt sine liv til landet sitt siden 1775.

Krigsminnesmerket ble inspirert av det ikoniske fotografiet fra 1945 av seks marinesoldater som heiser et amerikansk flagg på toppen av Suribachi-fjellet under slaget ved Iwo Jima i andre verdenskrig.

The west side of the Marine Corps War Memorial in Arlington County, Virginia. Photo: Wikimedia by Famartin, 31 October 2018.

Wikimedia: Raising the Flag on Iwo Jima, by Joe Rosenthal. Date: 23 February 1945

Biden-administrasjonen fjerner monument fra Arlington National Cemetery – Document

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.