Norge gir ytterligere 60 millioner kroner til FNs arbeid for å beskytte barn, flyktninger og overlevende etter seksuell vold i Sudan.

– Vi øker støtten som følge av den svært bekymringsverdige humanitære situasjonen i landet, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) i en pressemelding.

Sju millioner sudanere har blitt tvunget på flukt etter at det brøt ut krig i landet i april. Rundt halvparten av Sudans befolkning trenger nå humanitær bistand, hvorav 14 millioner er barn.

Da landssjefene fra Verdens matvareprogram (WFP), FNs barnefond (Unicef) og FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) besøkte Oslo nylig, advarte de mot å la de andre store globale krisene overskygge den humanitære katastrofen i Sudan.

– Den humanitære situasjonen i Sudan er katastrofal. Jeg er sjokkert over rapportene om bruk av etnisk rensing og seksuelle overgrep som våpen i krigen, samt de mange og svært alvorlige bruddene på barns rettigheter, sier Tvinnereim.

Den samlede norske humanitære støtten til Sudan er om lag 320 millioner kroner i 2023, ifølge utenriksdepartementet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.