Foto: Plani / cc by-sa 3.0 /Wikimedia Commons.

En 16 år gammel østerriksk statsborger med tyrkisk migrasjons­bakgrunn er blitt arrestert for konkrete planer om et terror­angrep mot en synagoge i Wien, kunngjorde Østerrikes innenriks­minister i uken som gikk.

Arrestasjonen av 16-åringen, som bor i nærheten av Steyr nord i Østerrike, skjedde torsdag i forrige uke, skriver Der Standard.

Undersøkelser av tenåringens mobiltelefon viser at den inneholdt propaganda, bombe­oppskrifter, terror­instruksjoner og henrettelses­videoer fra terror­gruppen islamsk stat (IS), opplyser den østerrikske avisen. I chatter på internett hadde han snakket om planer om å skaffe seg våpen, som han allerede hadde skaffet seg penger til.

Ifølge lederen før Østerrikes innen­landske etter­retnings- og sikkerhets­tjeneste, som sier at det er vanskelig å overvåke lukkede chatter, hadde 16-åringen hatt konkrete angrepsplaner siden oktober.

Trusselnivået forblir høyt i Østerrike etter Hamas-angrepene i Israel den 7. oktober, skriver Der Standard.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.