Denne finske jøden hadde på seg en kjole med navn på israelske gisler på  Finlands nasjonaldag, skriver Jerusalem Post. Document har snakket med Batel Lindström som bor i Helsinki og er kvinnen som designet kjolen med den vakre hyllesten.

Finlands nasjonaldag er 6. desember og to finske  jøder som var invitert til ball hos president Sauli Niinistö ønsket å lage et elegant og respektfullt hyllest til gislene som Hamas brutalt kidnappet til Gaza.

Presidenten for det jødiske samfunnet i Finland, Yaron Nadbornik, bar et halskjede med  #BringThemHomeNow, mens hans kone, Galith, hadde på seg en kjole med navnene på de israelske gislene. Saken var publisert på Jerusalem Post som skrev:

– Denne finske jøden hadde på seg en kjole med navn på israelske gisler til Independence Day ball.

– This Finnish Jew wore a dress with names of Israeli hostages to the Independence Day ball.

Kjolen er håndlaget av Batel Lindström som bor i Finland og eier Batel Boutique i Helsinki hvor hun har solgt håndlagede brudekjoler etter mål siden 2015.

Bildet er fra Designer of the Year i Helsinki i 2023 og viser Batel i rød dress med modellene hennes i brudekjolene hun har designet.

Photo courtesy of Marie Salmela/Hehkukuva

Da Galith Nadbornik kontaktet Batel med ideen om å lage en aftenkjole med de israelske gislenes navn, ble hun veldig rørt over den vakre gesten. Selv om hun hadde veldig kort tid til å designe kjolen, gjorde hun det mer enn gjerne.

Det var viktig for begge at siden kjolen skulle bæres på ball hos Finlands president Sauli Niinistö under feiringen av nasjonaldagen, ønsket de å lage et elegant og respektfullt hyllest til gislene.

De valgte designet fra en av Batels populære brudekjoler og tilpasset lengden til Galiths ønske om å bruke støvler for å hedre israelske soldater. Navnene til gislene ble lagt til ved hjelp av et trykkeri.

A powerful statement of solidarity

Yaron Narbonik er medlem av European Jewish Congress Executive som representerer Finland, skriver Jerusalem Post.

A powerful statement of solidarity, skriver European Jewish Congress. En sterk melding om solidaritet fra vårt naboland.

Takk til Batel, Galith, Yaron og våre naboer på andre siden av grensen for en vakker hyllest til de israelske gislene.

Helsinki, Finland 8.6.2018. Photo: Shutterstock by Fujilovers, Finland.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.