EUs utenriksansvarlige Josep Borrell sammenligner bombingen av Gaza med bombingen av tyske byer under annen verdenskrig og sier at israelernes er verre. Det lyder som en fortsettelse av utsagnet om at israelerne behandler palestinerne som nazistene behandlet jødene.

Det er et spinnvilt utsagn som bekrefter at Europa er besatt av å sette jødene på plass. Men israelerne lar seg ikke belære av en politiker som Borrell. De har sett for mange av dem. Det Borrell gjør er å bekrefte at Europa gjenopptar gamle takter: Jødene skal tas.

Situasjonen i Gaza er katastrofal, med større ødeleggelser enn det Tyskland opplevde under andre verdenskrig, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell.

Israels svar på Hamas’ terrorangrep 7. oktober har ført til utrolig mange sivile tap, sa Borrell etter å ha ledet et møte med EUs utenriksministre mandag.

– Den menneskelige lidelsen utgjør en enestående utfordring for det internasjonale samfunnet. Antallet sivile ofre er på mellom 60 og 70 prosent av de totale dødstallene, sier Borrell.

Israels bombing av Gaza har ført til at store deler av enklaven er lagt i grus.

– Ødeleggelsen av bygninger i Gaza er enda større enn ødeleggelsene som ble påført tyske byer under andre verdenskrig, sett forholdmessig, fortsetter Borrell. (NTB)

Både medier og politikere har gitt seg til å stole på tallene som kommer fra helsemyndighetene i Gaza. De er fra Hamas. Er det noen grunn til å tro at de stemmer? Hamas har selvsagt en klar interesse av å snakke opp de sivile tapene.

Når det gjelder annen verdenskrig er det hårreisende sammenligninger: De allierte bombet Dresden 0og Hamburg. Det strøk med 40-50.000 på en natt, ingen vet helt sikkert. Borrell burde skamme seg. Det hjertet er fullt av renner munnen over med: Jødehat.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.