Anders Borg. Foto: Janwikifoto, cc by-sa 3.0 / Wikimedia Commons.

Sveriges tidligere finans­minister Anders Borg (M), som var innvandrings­liberal i sin tid som regjering­smedlem (2006–2014), erkjenner i dag at landet har gjort store feil i innvandrings­politikken, som han nå mener bør strammes kraftig inn.

Det er i et intervju med Expressen, som også er omtalt i Samnytt og hos Göteborgs-Posten (GP), at Borg gjør denne helomvendingen bort fra de «åpne hjerters» politikk, som han sier fikk en veldig høy kostnad.

Borg mener at det er hele Sverige som har skiftet mening. GP skriver:

– Hela Sverige har ju omprövat sin syn på de här frågorna. Så det är klart att även min syn har förskjutits. Kostnaderna för invandringen har blivit betydligt större än vad vi trodde, säger han till Expressen.

Da tiden som statsråd var over i 2014, sa Borg at masseinnvandringen fra muslimske land var en stor fordel:

Han sa till radion samma år att ”det är en stor fördel att det har kommit hit tiotusentals människor från Syrien, Irak, Iran och Somalia” och att ”ett mångkulturellt samhälle är ett effektivt och starkt samhälle”.

Siden kom den sosiale regningen:

Det är klart att det hade stort humanitärt värde, men kostnaden har ju visat sig vara väldigt hög, säger han till Expressen.

Ifølge Borg, som har forlatt politikken og nå er aktiv i næringslivet, kommer det til å ta lang tid å utbedre feilene som ble gjort, skriver GP.

 

Tale til nasjonen den 18. oktober 2023

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.