Han er norsk-pakistaner, muslim og homofil. I NRK-serien «Lett å hate» vil han finne ut av hvorfor folk hater sånne som han.

Vi snakker om Noman Musbashir, som ifølge seg selv lever i noe han kaller «trippelminoritet».

– Jeg ville lage serien fordi jeg tilhører tre minoritetsgrupper som opplever hat, hets og diskriminering i samfunnet vårt på daglig basis. Det er så mange skeive muslimer som fortsatt sender meg meldinger og vil ha råd og trøst fordi de ikke kan være åpne om legningen sin, sier han til M24.

Arbeidet med serien sendte Noman ut på en dyp, personlig reise, der han konfronterer følelsen av skam som han fortsatt bærer på.

– Det har gått bra med meg, men det er klart det er stunder da de negative følelsene kommer tilbake. Det gjør ekstra vondt å snakke med ungdommer som kjenner på den samme frykten jeg selv kjente på som ung. Jeg håper at denne serien vil bidra til at de kan føle seg litt mindre ensomme med de følelsene, sier han.

Han fortsetter:

– I serien går jeg selv gjennom en indre reise hvor jeg pirker borti gamle sår fra ungdomstiden. Den gang jeg var livredd, skamfull og alene. For ingen skulle vite hva jeg følte og hvilken hemmelighet jeg bar på.

I serien møter han blant annet et av ofrene for terroren utenfor London Pub og en somalisk transkvinne som daglig får hatmeldinger på TikTok.

Han møter også en troende muslim og de diskuterer om det er mulig å være muslim og homofil samtidig?

Noman besøker også nestlederen i SIAN, Ellen Due, for å få svar på hvorfor de er så hatefulle.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.