NTB

Ni personer ble drept og over 20 sårede da en militant gruppe åpnet ild mot en buss nord i Pakistan, opplyser det lokale politiet.

Det var to soldater blant de drepte i angrepet lørdag kveld i regionen Gilgit Baltistan, sier politimann Azmat Shah. Regionens innenriksminister kaller hendelsen en terrorhandling.

Angrepet skjedde ved hovedveien som forbinder Pakistan med Kina og passerer gjennom Khyber Pakhtunkhwa, en region som har vært arnested for terrorisme tidligere. Pakistansk Taliban (TTP) og andre militante grupper har hatt tilhold i regionen.

Bussen var på vei fra Gilgit til byen Rawalpindi da den ble beskutt. Sjåføren mistet kontrollen og krasjet med en lastebil, som deretter tok dyr. Begge sjåførene døde på stedet.

Minst 26 personer ble skadd, blant dem en lokal geistlig. De skadde ble sendt til sykehus, mens politiet sperret av området og omdirigerte trafikken, opplyser tjenestemenn.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.