Et kinesisk selskap har stanset anleggsarbeidene og permittert hundrevis av arbeidere ved vannkraftprosjekter i Pakistan efterat en selvmordsbomber kjørte en bil lastet med sprengstoff inn i en buss med kinesiske arbeidere. Han drepte seg selv og tok med seg minst fem kinesere samt den pakistanske sjåføren. 

En serie angrep 

Efterat bombemannen detonerte sprengstoffet styrtet bussen ned i en dyp kløft.

Som en følge av angrepet ved vannkraftprosjektet i Dasu, er også driften ved et annet vannkraftprosjekt innstilt. Arbeiderne som er berørt vil motta halv lønn frem til arbeidet kan gjenopptas. Kina har fordømt angrepet på det sterkeste og krevd grundig efterforskning.

Angrepet 26. mars er det siste i en serie angrep rettet mot kinesiske arbeidere i store infrastrukturprosjekter finansiert av kinesiske myndigheter. Prosjektene har møtt motstand i rurale deler av landet og militante grupper forsøker å undergrave dem.

Video fra Telegram

Vannkraftprosjektet ligger ca. 300 km nord for Islamabad og utbygger er China Gezhouba. Kineserne som jobber på prosjektet har også tidligere vært utsatt for angrep med tap av både kinesiske og pakistanske menneskeliv.

Investerer i pakistansk infrastruktur 

En talsmann for det kinesiske utenriksdepartement tok umiddelbart kontakt med pakistanske embedsmenn og ba dem raskt og grundig efterforske angrepet og fullstendig eliminere sikkerhetsrisikoen for kinesisk personell.

Kina har investert milliarder av dollar i pakistansk infrastruktur som veinett, kraftverk og en dypvannshavn som en del av China-Pakistan Economic Corridor, et initiativ til flere milliarder dollar som skal styrke forbindelsene og det økonomiske samarbeidet mellom de to landene.

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.