NTB

To kinesere og to kongolesere ble drept i et angrep mot en kolonne som fraktet gull øst i Kongo, opplyser lokale myndigheter.

Hendelsen fant sted fredag. Kolonnen på fire kjøretøy fra TSM Mining ble utsatt for et bakholdsangrep mens den fraktet gull fra en gruve nær elva Kimbi i Fizi-regionen i Sud-Kivu.

Gjerningspersonene stjal med seg store mengder gull og stakk av, sier den lokale tjenestemannen Sammy Badibanga Kalondji. De to kongoleserne var en soldat og en sjåfør. Tre andre ble alvorlig skadd i angrepet, blant dem en kongolesisk soldat og en gruvearbeider, ifølge Kalondji.

Mange kinesiske selskaper driver utvinning av gull og andre mineraler i Sud-Kivu. Landets regjering forbød seks kinesiske selskaper fra å drive i Sud-Kivu på grunn av ulovlig drift.

Regjeringen har også sagt at den jobber for å skaffe bedre vilkår i en gruvedriftsavtale med Kina verdt 6,2 millioner dollar. Avtalen, som ble inngått i 2008, har ikke vært lønnsom nok for landet, mener kongolesiske myndigheter.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.