Likene av russiske soldater drept i kamp i Ukraina fraktes tilbake til Russland via Hviterussland midt på natten i kolonner med busser, skriver Radio Free Europe/Radio Liberty som har filmet bussene.

De militære ambulansebussene kjørte igjennom byen Homel i Hviterussland. De ansatte på det regionale sykehuset sier at minst 2500 døde soldater ble sendt tilbake til Russland før 13. mars.

Det er store sprik i tallene på døde russiske soldater. Ukraina hevder at minst 14 000 russiske soldater er drept siden invasjonen 24. februar. USA mener at tallet er rundt 7 000, mens det offisielle tallet fra Russland er rundt 500.

Kolonnen med russiske militære ambulanser kjører gjennom Hviterussland nattestid:

Medisinsk personnel i Homel, sørøst i Hviterussland beskriver overfylte likhus. En innbygger i byen Mazyr fortalte: «Passasjerene på Mazyr togstasjon ble sjokkerte over antallet lik som ble lastet inn på toget. Etter at folk begynte å filme kom militære og forlangte at de skulle slette opptakene.»

En lege ved sykehuset i Mazyr fortalte: «Det er ikke nok kirurger. Til å begynne med så ble likene fraktet med ambulanser og lastet over på russiske tog. Etter at noen lagde en video og la det ut på internett, så gikk de over til å laste likene om natten for å unngå publisitet.»

Ukrainerne flykter krigen og over tre millioner har kommet seg ut av landet. Over seks millioner har flyktet inne i landet.

 

Daily Mail    The Mirror    RadioFreeEurope

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.