Tusenvis av mennesker forsøker å flykte fra de øslige områdene i Ukraina. Ordføreren i Kramatorsk, Oleksander Honcharenko, sa at det var rundt 4000 mennesker ved byens togstasjon da den ble bombet av minst to missiler. Ordføreren sa at det hovedsakelig var kvinner, eldre og barn som forsøkte å flykte fra området. Det var ingen ukrainske soldater ved togstasjonen da den ble truffet av missilene.

To av missilene er funnet liggende på gresset utenfor togstasjonen. På disse skal det være skrevet russisk tekst: «for våre barn» – en «hevnmelding» fra russiske pro-Moskva soldater som tror på Putins propaganda om at Ukraina begår grusomheter øst i landet. Mange russere tror på hva de blir fortalt av de statskontrollerte mediene.

Tochka-U missile med russisk påskrift «For våre barn», fredag 8. april 2022. (AP Photo/Andriy Andriyenko)

Militære eksperter sier at missilene er fra Sovjet-tiden.

Sykehusene i området sliter med å behandle alle de skadde fra angrepet.

Ukrainas utenriksminister Kuleba fordømmer angrepet. Russerne visste at togstasjonen var full av sivile som ventet på å bli evakuert, skriver han på Twitter. Dette var bevisst slakting, legger han til.

Russerne har hevdet at de ikke bruker Tochka-U i invasjonen av Ukraina, men dette er tilbakevist av observatører som noterte at missilene ble fraktet mot Ukraina allerede 30. mars.

 

Daily Mail

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.