Forfatter, programleder og musiker Thomas Seltzer mener demokratiet i USA har tapt hvis Donald Trump vender tilbake til Det hvite hus.

– Trump kaller motstanderne sine for skadedyr og avskum. Det er jo Goebbels-tendenser, sier Seltzer til Dagsavisen, med henvisning til Nazi-Tysklands propagandaminister under 2. verdenskrig.

TV-personligheten Seltzer har blant annet hatt stor suksess med dokumentarserien UXA på NRK.

– Ting vil bli enda verre hvis han vinner i 2024. Forrige gang hadde man disse generalene som ikke ville gjøre som Trump sa, og ledere fra justisdepartementet som nektet å følge ordrene hans. Det kommer ikke til å skje igjen, for Trump er klok av skade nå. Han kommer til å erstatte store deler av embetsverket, tror jeg, sier Seltzer.

TV-kjendisen mener demokratiet står på spill om Trump skulle vinne igjen.

– Vinner Donald Trump, er det slutten for reelt demokrati i USA. Republikanerne er ikke lenger et normalt konservativt parti, de er mer en antidemokratisk bevegelse. Det må folk innse. Republikanerne har vært i mindretall i flere generasjoner, og nå er de lei av det. Dette er sjansen deres til å ta rotta på demokratiet i USA en gang for alle, advarer Seltzer.

Donald Trump leder suverent på meningsmålingene blant de republikanske kandidatene før valget i 2024.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.