NTB

Leger, pasienter og fordrevne palestinere har fått én time på seg til å forlate Shifa-sykehuset på Gazastripen, melder blant annet Al Jazeera og AFP.

Al-Shifa sykehuset er det største på Gazastripen. De siste dagene har israelske soldater gått inn i deler av sykehuset.

En lege sier til Al Jazeera
lørdag morgen at det israelske militæret (IDF) har gitt sykehuset en times frist på å forlate sykehuset.

Legen sier at det er umulig å evakuere sykehuset i løpet av en time, spesielt fordi de ikke har ambulanser til å evakuere pasienter og for tidlig fødte spedbarn sørover.

Ifølge opplysningene er de bedt om å ta en vei som har kallenavnet «sjøveien», og som ikke vanligvis blir brukt til å reise sørover i det palestinske området.

Israel har de siste dagene bedt palestinerne om å forflytte seg til et enda mindre område sør på Gazastripen enn tidligere, samtidig som de har varslet at bakkeoperasjonen skal trappes opp til nye områder i sør som palestinerne tidligere er blitt bedt om å «evakuere» til.

Hjelpeorganisasjoner og en rekke andre aktører har kalt det som skjer, en tvangsforflytting, og FN-eksperter uttalte torsdag at oppfordringene til et folkemord mot det palestinske folket øker.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.