Rundt 800 politi- og efter­retnings­agenter ransaket igår lokaler tilhørende det islamske miljøet i tyske syv delstater. Målet var Islamische Zentrum Hamburg (IZH) som i lang tid er blitt holdt øye med av det tyske grunnlovs­vernet.

Islamistisk organisasjon i Tysklands midte

Som ledd i efter­forskningen av Islamsk sentrum Hamburg og fem antatte under­organisasjoner, ble 57 eiendommer i syv delstater ransaket torsdag, ifølge innen­riks­departementet. IZH er mistenkt for å ha handlet i strid med tysk grunnlov og ideen om mellom­folkelig forståelse.

Innenrik­sminister Nancy Faeser fra Sozial­demokratische Partei Deutsch­lands, opplyser at IZH lenge har vært under observasjon av det føderale kontor for beskyttelse av forfatningen og er kategorisert som islamistisk. 

Jøder føler seg truet

– Spesielt nu som mange jøder føler seg særlig truet, kan vi generelt sett ikke tolerere islamistisk propaganda og antisemittisk og anti-israelsk agitasjon.

Sikkerhets­myndighetene efter­forsker blant annet om IZH støtter aktivitetene til libanesiske Hizbollah, som er forbudt i Tyskland.

Ifølge innen­riks­departementet gjennom­føres ran­sakninger i Hamburg, Nieder­sachsen, Hessen, Baden-Württem­berg, Bayern, Berlin og Nordrhein-West­falen. De involverte i ransakningene og forberedelsene til dem, er grunnlovs­vernet og politiet i delstatene sammen med enheter fra det føderale grunnlovs­vernet, kriminal­politiet og det føderale politiet.

«Terrorcelle»

IZH driver den såkalte blå Imam Ali-moskeen i Alster i Hamburg. Foreningens aktiviteter er ifølge innen­riks­departementet rettet mot å spre det iranske regimes revolusjons­konsept. Eksil­iranere hevder i årevis å ha krevd «denne terror­cellen» stengt.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp billetter til lesermøtet her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.