Nestleder i Høyre, Henrik Asheim, passerer aktivister under Palestina-markeringen utenfor Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Demonstranter fra Aksjonsgruppen for Palestina la seg torsdag utenfor Stortinget i hvite likposer. De krever at Norge anerkjenner Palestina.

Flere norske rikspolitikere møtte et morbid og makabert syn på vei til jobb torsdag. Anledningen var Stortingets votering om anerkjennelse av Palestina som stat.

NTB forteller at rundt 200 personer skal ha deltatt i en aksjon der mange la seg i likposer foran Stortinget.

Den temmelig spesielle aksjonsformen begrunnes slik:

– Vi må la dem høre oss inne på Stortinget nok en gang. Det hjelper mer enn vi tror. Vi holder presset oppe for anerkjennelse av et helt folk som har bomber som nedbør, skriver Aksjonsgruppen for Palestina i en pressemelding,

Det er uvisst om noe slikt får noen av representantene på Stortinget til å skifte syn i saken.

For demonstrantene kan det neppe ha vært behagelig å ligge på iskald betong i flere minusgrader, iført en hvit likpose.

Det er også ventet en skolestreik blant elever i Oslo, Drammen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand. Her stilles det tre krav fra elevene: «Våpenhvile nå, nasjonal boikott av Israel og et fritt Palestina».

Mange vil mene at det er nokså uklart hvor «fritt» det vil bli i et Palestina styrt av en islamistisk terrorgruppe som på mange måter minner om IS.

Det uttrykkes heller ingen krav eller synspunkter knyttet til den bestialske terroraksjonen mot barn, unge, kvinner og menn i Israel den 7. oktober.

Les også: 

Har Palestina-lobbyen tatt over kongehuset også?

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.