Aksjonsgruppa for Palestina har fasteaksjon foran Stortinget. Foto: Annika Byrde / NTB

Aksjonsgruppa for Palestina satte opp telt foran Stortinget og startet onsdag kveld en fasteaksjon. De stiller en rekke krav til Norge.

Så langt er engasjementet til fordel for palestinerne kommet i Norge, at de fremste aktivistene nå skal slutte å spise for å vise sin solidaritet.

De stiller en rekke krav som må oppfylles, for at de igjen skal ta til seg næring.

NTB melder om saken.

Den lille håndfullen av aktivister som har valgt å bli med på dette, krever at det må bli ulovlig å importere det de kaller bosettingsprodukter til Norge.

Et annet krav er at oljefondet aktivt må hindres i å investere pensjonspenger i selskaper som medvirker til det de kaller folkerettsbrudd/krigsforbrytelser eller selger våpen til land som bryter folkeretten.

Dette skal da forstås som Israel, selv om beskyldningene om folkerettsbrudd/krigsforbrytelser fra israelsk side i denne krigen har særdeles tynt grunnlag, og ikke er stadfestet av noen domstol.

Tvert imot gir folkeretten brede fullmakter til en nasjon som bekjemper terrorister som gjemmer seg blant sivile.

Det har ikke vært snakk om noen slike aksjoner som protest mot den tøylesløse og groteske terror islamistgruppen Hamas utfører.

– Det må bli forbudt for norske selskaper å selge våpen direkte og via mellomledd til  land som bryter folkeretten, heter det i en pressemelding fra gruppen.

Aktivistene sier de vil faste og overnatte utenfor Stortinget så lenge flertallet på Stortinget ikke tar initiativ til beslutninger som legger reelt press på Israel.

En del slike fasteaksjoner fungerer ofte slik at man «later som» om man faster, men spiser om natten og ellers når ingen ser det.

Når sulten etter hvert blir stor, avsluttes uansett gjerne den såkalte fasten, og alle er fornøyde med «at man har oppnådd å bli lagt merke til».

Les også:

Palestina-aktivister brukte Holocaust-minnedagen til å demonstrere for Gaza

 

Bestill fra Document i dag:

Kjøp Jean Amérys bok!

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.