Preses Olav Fykse Tveit i Den norske kirke. Foto: Heiko Junge

Preses Olav Fykse Tveit tildeles Den Kongelige Norske Fortjenstorden for sitt arbeid med dialog og fredsskapende arbeid i Kirkenes Verdensråd.

Preses Fykse Tveit mottok Den Kongelige Norske Fortjenstorden i Oslo Bispegård tirsdag.

Kansellisjef Frode Solberg overrakte ordenen på vegne av Hans Majestet Kong Harald V, melder NTB.

Denne ordenen deles ut på bakgrunn av det fredsskapende dialogarbeid Kirkenes Verdensråd hevdes å bedrive.

– Dette er en viktig anerkjennelse av den fredsbyggende rollen religion og organisasjoner som Kirkenes Verdensråd kan ta, sier Fykse Tveit i en pressemelding.

Fra 2010 til 2020 jobbet Fykse Tveit som generalsekretær i den internasjonale organisasjonen Kirkenes Verdensråd, som har hovedkontor i Genève.

Fykse Tveit mottok ordenen i Oslo Bispegård tirsdag. Kansellisjef Frode Solberg overrakte ordenen på vegne av Hans Majestet Kong Harald V.

– Jeg er dypt takknemlig, både for ordenen og til alle dyktige fagfolk jeg har hatt og fortsatt har glede av å jobbe med for å skape fred og forsoning.

Kirken og Kirkenes Verdensråds arbeid for fred og forsoning har gjennom lang tid eksempelvis artet seg som temmelig helhjertet støtte til palestinerne og deres sak, og tilsvarende mangel på engasjement for Israel. Se sak under.

Les også: 

Kirke-profiler som støtter Palestina: – Uttrykk for tiår med undertrykkelse

Ny bok fra Document: Bestill i dag!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.