Demonstranter har tatt til gatene over hele Spania i protest mot en ny lov som vil gi amnesti til katalanske politikere og aktivister som var involvert i regionens mislykkede forsøk på å løsrive seg fra Spania i 2017. 

Generell markering av sosial misnøye

For niende dag på rad tok spanjolene lørdag til gatene. Utgangspunktet for protestene som begynte fredag ​​3. november, er lovforslaget om amnesti, men demonstrasjonene har utviklet seg til en generell markering av sosial misnøye.

De har økt i antall deltagere og er tildels blitt infiltrert av mere aggressive provokatører, men forløper stort sett fredelig efterat politiet luket ut fire-fem personer. Det spanske sosialistpartiet (Partido Socialista Obrero Español, PSOE) anklager demonstrantene for hærverk mot partiets kontorer.

«España cristiana, no musulmana»

Under demonstrasjonene er det blant en rekke budskap, om igjen og om igjen blitt sunget «España cristiana, no musulmana» – Spania er kristent, ikke muslimsk – hvilket deler av spansk presse omtaler som et «rasistisk» budskap.

Til tross for at Partido Popular (PP) vant valget i juli klarte de ikke å forhandle frem en regjeringsplattform. Kong Felipe VI ga oppdraget å danne regjering til sosialisten Pedro Sanchez efterat han hestehandlet seg til støtte fra katalanske separatister ved å love amnesti for politikere og aktivister som var involvert i regionens mislykkede forsøk på å løsrive seg i 2017.

Relatert lesning:

Spania: Grunnlegger og tidligere leder av det konservative partiet Vox skutt på åpen gate

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.