Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian sier det er uunngåelig at krigen mellom Hamas og Israel utvides. Det var et direkte svar til Jens Stoltenberg som torsdag advarte Iran mot å blande seg inn. Iran later til å true med at de kan komme til å blande seg inn.

Det gjør allerede Iran gjennom houthiene i Jemen som har skutt flere raketter mot Israel. Torsdag traff en drone en skole i Eilat. Et amerikansk krigsskip skjøt ned en rakett før den kom inn over Israel.

Nå sier Amir-Abdollahian at Iran kan komme til å involvere seg som svar på Israels krigføring.

Uttalelsen falt i samtale med Qatars statsminister Mohammed Bin Abdulrahman al-Thani, ifølge statlig iransk TV.

Iran ble torsdag advart av Natos generalsekretær Jens Stoltenberg mot å blande seg inn i krigføringen.

– Krigen i Gaza må ikke bli en stor regional konflikt. Iran og Hizbollah må holde seg utenfor denne kampen, sa Stoltenberg. (NTB)

Trusselen kan utlegges som at Iran ikke vil godta at Hamas blir knust. IDF går systematisk gjennom Gaza og knuser Hamas infrastruktur og eliminerer krigerne og kommandantene. Dermed fratar Israel Iran et av deres fremskutte våpen og det sier utenriksministeren at de ikke kommer til å finne seg i. Det kan bli flere angrep fra Jemen eller Libanon.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.