NTB

Steinkasting mot politiet ble besvart med tåregass og køller under en demonstrasjon i Madrid mot et planlagt amnesti for katalanske separatister.

Flere tusen demonstranter samlet seg tirsdag kveld utenfor hovedkontoret til det sosialdemokratiske partiet PSOE. mange er rasende fordi PSOE-leder og statsminister Pedro Sánchez planlegger et amnesti for katalanske separatister for å sikre flertall for en ny regjering.

Noen av demonstrantene gjorde nazihilsen og viftet med flagg fra Franco-diktaturet, som varte fram til 1975. Flere kastet steiner og andre gjenstander mot politiet, som brukte tåregass og batonger mot de mest ytterliggående demonstrantene.

Ifølge lokale medier ble minst seks demonstranter og én politibetjent lettere skadd.

Konservative Partido Popular, Spanias største opposisjonsparti, og ytre høyre-partiet motsetter seg planene om amnesti.

For Sánchez handler det om å sikre seg støtte fra noen små, men viktige separatistpartier, slik at han kan danne ny regjering. Siden valget i juli har han ledet et forretningsministerium, og tiden er i ferd med å renne ut. Dersom en ny regjering ikke er klar innen 27. november, blir det nyvalg i januar.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.