Israel motsetter seg Norges samtaler med Hamas, og de tar dette opp direkte med Utenriksdepartementet.

«Israel motsetter seg enhver form for samtaler med terrororganisasjonen Hamas og forventer at enhver regjering som har samtaler med Hamas, slutter med det umiddelbart», skriver Israels ambassade i Norge i en e-post til VG.

Uttalelsene kommer som følge av at Norge har besluttet å fortsette sine samtaler med Hamas til tross for angrepet mot Israel 7. oktober.

Men utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) er fast bestemt på å holde kontakt med terrororganisasjonen.

– Kontakten med Hamas har i senere år funnet sted i regionen uoffisielt på embetsnivå med jevne mellomrom. Vi fortsetter å ha kontakt med Hamas – på samme nivå – i lys av den alvorlige situasjonen vi ser utspille seg i Israel og Gaza, sier han.

Eide sier at Norge kan fordømme slike gruppers terrorhandlinger på det sterkeste, selv om de har kontakt med dem.

– I vår dialog med Hamas har vi tydelig formidlet vår sterke fordømmelse av deres avskyelige terrorhandlinger mot sivile i Israel. Vi har gitt klar beskjed om at voldshandlingene må stanses umiddelbart, at gislene må løslates, at sivile beskyttes og at det gis humanitær adgang.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.