Tidligere i historien var immigrasjon en reell berikelse for USA. Men den nye versjonen av illegal masseinnvandring er ødeleggende for nasjonen. Det hele begynner å ligne på katastrofen Romerrikets fall.

Det var ikke så mange romere som jublet over det fantastiske mangfoldet de ble belønnet med da de mot slutten av det femte århundret ble invadert.

Few Romans in the late decades of their 5th-century AD empire celebrated their newfound “diversity” of marauding Goths, Ostrogoths, Visigoths, Huns, and Vandals.

Dette skriver historiker og forfatter Victor Davis Hanson i American Greatness.

Disse ulike stammene strømmet inn i Romerriket etter å ha passer elvene Donau og Rhinen. De var ikke ute etter å integrere seg, de ville overta, plyndre og drepe. Mange ble sluppet inn frivillig av romerne som leiesoldater, siden romerske borgere hadde mistet viljen til å tjenestegjøre i legionene.

En annen årsak var at Romerriket hadde vært både dyktige til og åpne for å integrere borgere i de stadig økende områdene legionene kontrollerte. De var gavmilde med å dele ut borgerskap til ulike grupper i Europa, Nord-Afrika og Asia.

Millioner av mennesker assimilerte seg, det oppsto en samlet enhet mellom ulike folkeslag, som fant fellesskapet gjennom romernes juridiske system, og alt ble beskyttet av legionene. Dette ble knust da de aggressive stammene, som ostrogotere, visigotere og hunere invaderte.

Nå invaderes USA av barbarer, og de klarer ikke å stabilisere et multietnisk samfunn gjennom en singel og allment delt kultur, skriver Davis.

To meet the challenge of a multiracial society, the only viable pathway to a stable civilization of racially and ethnically different people is a single, shared culture.

En multikulturell nasjon uten assimilering ender i rivaliserende stammer, og dette er historisk sett en oppskrift på et nasjonalt selvmord. Dette blir stadig mer synlig i USA, som har forkastet fellesskapet, den lenge hyllede melting pot, mot stadig flere stammer som hater hverandre.

Splittelsen går ikke bare på de tradisjonelle stammene etter hudfarge, kjønn, nasjonalitet inntekt. Hvite amerikanere er også sterkt splittet, og et politisk samarbeid mellom Demokratene og Republikanerne virker umulig.

Hovedproblemet er selvsagt den åpne grensen i sør, som viser Biden-regimets vilje til å slippe inn omtrent 8 millioner illegale migranter på under tre år.

Kriminaliteten eksploderer, 100.000 amerikanere dør av overdose hvert år, de fleste av fentanyl som kommer inn fra kartellene i Mexico, basert på råmaterialer fra Kina.

Demokratiske forsøk på multikultur er prøvd i stor skala tidligere, særlig i India og Brasil. Begge er plaget av stammekonflikter og store mengder vold.

Europa er et annet eksempel, med Frankrike og Sverige i ledelsen på vei mot den totale undergangen, mens Norge lydig logrer i samme retning.

What once worked for America, but now is forgotten were a few precepts essential for a multiracial constitutional state wedded to generous immigration.

Enkelte peker på hvor berikende det er å bli beriket med nye matretter og ny mote, kunst og musikk. Men bøker kan oversettes, og mat kan innføres helt uten masseinnvandring.

Sushi og pizza har for eksempel blitt populært, uten at vi må tåle mengder av japanere og italienere som trenger sosiale stønader og bruker ledig tid på gjengkriminalitet og voldtekt.

Hvem ønsker at de vestlige landene skal tilegne seg islams holdning til kvinner, homofile eller jøder?

Allikevel er det akkurat det som skjer, noe som er svært synlig i disse dager da millioner av jødehatere marsjerer i våre gater og Danmark er i ferd med å ta første skritt mot sharia-lover.

I tillegg er volden også i Norden, som tidligere var et fredelig og trygt hjørne i verden, på et sjokkerende høyt nivå. Et drap i Sverige er omtrent ikke nyhetsverdig, det skjer for ofte. Samtidig har du enorme voldtektstall som er blant de aller høyeste i verden.

Hvis Europa skal overleve, må det gjøres noe drastisk med migrasjonen

Hvem ønsker å importere Mexicos juridiske system, eller diktaturet fra Venezuela? Det store spørsmålet, som har blitt stilt i årevis, stilles også av Hanson: Vil en tilregnelig person flykte fra et ulevelig land til noe bedre, for så å umiddelbart forsøke å forandre sin nye nasjon til noe som ligner på det han flyktet fra?

But remember—no sane immigrant would flee Mexico, Gaza, or Zimbabwe only to wish to implant in their new homes the very culture and norms that drove them out from their old.

Poenget er at svært mange av de som ankommer slett ikke er flyktninger. De er en økonomisk invasjonsstyrke, selvsagt med unntak. Dermed blir de vestlige demokratiene både ruinerte, farlige og ødelagte, med full støtte fra de fleste politikere, stort sett alle regimemedier og så å si hele akademia og kulturlivet.

Albanere er den største gruppen som ankommer kysten av England i båter over kanalen. Det er ikke krig i Albania. Faktisk drar over 120.000 briter på ferie til Albania hvert år.

Med en gang de såkalte flyktningene tildeles oppholdstillatelse velger mange å reise på langvarig ferie til hjemlandet. Dette ser vi et godt eksempel på når vi blir fortalt at 200 «nordmenn» er innesperret på Gaza.

Hvor vellykket var multikulturen i land som Rwanda, Jugoslavia eller Irak?

Immigrasjon må holdes under kontroll, slik at nykommere på en håndterlig måte kan assimileres og integreres i stedet for å overlates til å danne rivaliserende stammeklikker, mener Hanson.

Men det må nok sterkere tiltak til. USA må gjennomføre en massiv repatriering av illegale migranter. Personlig mener jeg at også Norge må iverksette drastiske tiltak, som å stanse absolutt all innvandring, endre straffenivåene, repatriere alle uten statsborgerskap som ikke forsørger seg selv på lovlig vis etter noen få år med sosiale stønader. Etter dette burde all utdeling av statsborgerskap til utlendinger opphøre.

Innvandring etter dette tidspunktet bør begrenses meritokratisk, slik at kun folk som har kunnskaper vårt samfunn trenger får lov til å komme hit for å jobbe. Heller ikke slike innvandrere bør tildeles statsborgerskap og rett til sosiale stønader.

Norge må starte å fokusere på hva som er til fordel for vår samfunnsøkonomi og sikkerhet, i stedet for å hele tiden fokusere på utlendingers behov og ønsker.

Vi må prioritere borgerrettigheter i langt sterkere grad enn menneskerettigheter, som er en umulig utopi uten et globalt diktatur som i navnet tilsier at alle våre rettigheter forsvinner.

Innvandringen må preges av mangfold i ordets rette forstand, med ulike mennesker som har ulike holdninger og ulike bakgrunner. Dermed forhindrer man klankultur hvor store grupper blir til en diaspora.

Det nordmenn kaller mangfold er i praksis enfold. Bak den voldsomme gjengkriminaliteten i Sverige står i stor grad innvandrere fra land i Midtøsten ellerNord-Afrika. De fleste gjengene består av muslimer, med assyrerne i Södertälje som et unntak.

Davis avslutter slik:

In sum, the old immigration once enriched America, but our new version is destroying it.

I en kort periode var innvandringen til Europa også delvis lønnsomme. Men det tok ikke lang tid før de såkalte Gastarbeitern i Tyskland ble forvanlet til en stor byrde.

Her i Norge var det pakistanere som startet den første flommen av ikke-vestlige innvandrere. Nå utgjør bare denne gruppen over 40.000 nye innbyggere.

I Europa ble assimilering aldri et politisk ønske. Multikulturen skulle fremmes, alle skulle beholde sin egen kultur. Men kultur inneholder også holdninger til kvinner, jøder og folk med annen legning.

Holdninger medfører at viljen til vold beholdes, og de lave straffene og overarbeidet feministstyrt politi medfører at volden eskalerer. Den rause velferdsstaten gjør at alt for få viser vilje til å forsørge seg gjennom arbeid.

Barna – særlig guttene – følges ikke skikkelig opp av foreldre som egentlig ikke har det så veldig travelt. Dermed invaderer volden skoleveiene, gatene, skole og fotballen.

Politikerne elsker å snakke om vippepunkter når det gjelder latterlig kostbare og helt meningsløse klimatiltak. Det er på tide at de snart fokuserer på vippepunktet knyttet til innvandring.

Sverige har trolig allerede passert the point of no return.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.