Den offentlige orden på Gazastripen begynner å bryte sammen, melder FN-organet UNRWA, som sier flere tusen har brutt seg inn i nødhjelpslagre.

Innbruddene har skjedd i de sentrale og sørlige områdene av Gazastripen, og hvetemel og andre grunnleggende produkter ble stjålet fra UNRWA-lagre og distribusjonssentre, skriver FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) i en pressemelding.

– Dette er et bekymringsfullt tegn på at den offentlige orden begynner å bryte sammen etter tre uker med krig og beleiring av Gazastripen. Folk er redde, frustrerte og desperate, skriver UNRWA.

– Frykten forverres av at telefon- og kommunikasjonslinjer blir brutt. Folk føler at de står alene, avskåret fra familiene sine både inne på Gazastripen og fra resten av verden.

UNRWA skriver at drøyt 80 lastebiler med nødhjelp har kommet inn til Gazastripen på én uke, men at ingen lastebiler kom inn lørdag på grunn av brudd i kommunikasjonen.

– Forsyningene på markedet er i ferd med å ta slutt mens nødhjelpen som kommer inn fra Egypt er utilstrekkelig. Behovene til lokalsamfunnene er enorme, om så bare for grunnleggende overlevelse, mens hjelpen vi mottar er mager og inkonsekvent, skriver UNRWA.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.