NTB

Folkene på Gazastripen har snart ikke mer tid eller flere muligheter, advarer sjefen for FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA).

Philippe Lazzarini beskriver situasjonen i Gaza som «helvete på jord». UNRWA-sjefen, som har vært i Gaza denne uken, sier at folkene der står overfor det mørkeste kapittelet i historien siden staten Israel ble opprettet i 1948.

– Disse menneskene utsettes for bombing, frihetsberøvelse og sykdommer på et område som blir stadig trangere, sa han til Global Refugee Forum i Genève onsdag.

Krigen i Midtøsten er inne i sin tredje måned etter at Hamas 7. oktober angrep Israel uten forvarsel. Hamas drepte 1200 mennesker, hvorav de fleste var sivile, og tok med seg 240 gisler, ifølge israelske myndigheter.

I ettertid har israelske styrker angrepet Gaza i stor skala og etterlatt store deler av området i ruiner. Ifølge Hamas’ helsedepartement har over 18.600 mennesker, stort sett barn og kvinner, blitt drept.

FN anslår at 1,9 millioner av Gazas 2,4 millioner innbyggere er fordrevet fra hjemmene sine. Disse menneskene mottar støtte og utstyr fra til sammen 100 lastebiler til dagen.

Lazzarini understreker at nødhjelpen til Gaza er langt fra dekkende, og advarer om at denne støtten er på randen av å kollapse på grunn av lav kapasitet.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.