FN så seg tvunget til å innstille utlevering av nødhjelp på Gaza-stripen etter at Hamas hadde tatt seg til rette og stjålet flere hundre tonn matvarer.

FN har sluttet å dele ut nødhjelp på Gazastripen fordi Hamas har forsynt seg av flere hundre tonn matvarehjelp.

Avgjørelsen ble tatt etter at ti lastebillass med mel og ris ble stanset og kjørt vekk av lastebiler som er tilknyttet Hamas’ sosialmyndigheter fredag, heter det i en pressemelding fra FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA).

– Beslutningen går ut på å innstille utdelingen av nødhjelp på Gazastripen til problemet med Hamas-myndighetene er løst og til Hamas slutter å blande seg inn i UNRWAs arbeid, sier talsmann for UNRWA Sami Mshasha.

Tidligere i uken brøt politifolk fra Hamas seg inn i et av UNRWAs lagre og tok flere tusen tepper og pakker med mat.


FN innstiller nødhjelp på grunn av Hamas