Politiet i Stockholm på åstedet for en bombeeksplosjon. Foto: Fredrik Persson / NTB

Sverige pekes ut som det mest kriminelle landet i Nord-Europa i en ny rapport, og rangeres som mer kriminelt enn alle de tre baltiske landene.

Kriminaliteten i Sverige er i ferd med å bli et fenomen som omtales verden over. Nå rangeres landet også på topp i Nord-Europa i en offisiell rapport som tar for seg kriminalitetsutviklingen rundt omkring i ulike land.

Global Initiative (GI) er en ikke-statlig organisasjon som jobber mot organisert kriminalitet, og har nå kommet med en rapport der Sverige pekes på som et spesielt stort problem.

Sverige er et land som skiller seg ut for sin utvikling i feil retning.

Fria Tider melder om saken.

Det pekes spesielt på at den svenske staten i stor grad, paradoksalt nok, selv er med på å finansiere fremveksten av den kriminaliteten som nå truer hele samfunnet.

For i Sverige mottar gjengkriminelle offentlige «velferdsmilliarder», samtidig som de driver narkotikahandel og selger våpen, heter det i rapporten.

En rekke skattefinansierte velferdsselskaper trekkes frem som noe av drivkraften for kriminaliteten i landet.

Få steder i verden er det så gunstig å være kriminell som i Sverige.

På en skala fra 1 til 10 (10 er «verst») scorer Sverige 4,7, noe som plasserer landet som det mest kriminelle av Nord-Europas åtte land.

Dette omfatter også de baltiske statene, som lenge har vært kjent for kriminelle tilstander. Ikke minst har Litauen vært beryktet i så måte. Men nå er både Litauen, Latvia og Estland altså forbigått av Sverige på denne lite ærefulle statistikken.

Men det er fortsatt et stykke til verdens aller mest kriminelle og farlige land, i blant annet Afrika, Mellom- og Sør-Amerika osv.

Store byer i land som Mexico, Honduras og Venezuela har lenge toppet eksempelvis drapsstatistikkene.

Norge lander på 3,75 i rapporten fra Global Initiative, mens det foreløpig nokså «trygge» Finland er nede på 2,98.

Les også. 

Vedum om kriminaliteten i Sverige: – Helt skremmende!

Ny bok fra Document: Bestill i dag!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.