I forbindelse med samarbeidsavtalen i Oslo bystyre så skal Frp få lederen i miljø- og samferdselsutvalget.

Det setter både skrekk og frykt i MDG.

– Jeg frykter nå at mye av den grønne, solidariske politikken MDG har stått i spissen for de siste åtte årene nå vil bli bremset eller stanse opp nå som Høyre og Venstre gir Frp en tydelig hånd på rattet, sier dagens byråd for miljø- og samferdsel Sirin Stav fra MDG til Dagsavisen.

Hun er skuffet særlig over miljøpartiet Venstre som med dette gir Frp makt og innflytelse.

– I valgkampen snakket Venstre om at de ville holde Frp unna makt. Nå gir de Frp en av de viktigste miljøposisjonene i Oslo som leder for samferdsel- og miljøutvalget. Det er sjokkerende, og veldig skuffende, sier Stav, og legger til:

– Jeg er spesielt bekymret for store velferdskutt, at satsingen på trygge skole- og sykkelveier vil stanse opp, at verdifull skog og natur bygges ned, og at det blir mye mindre satsing på klima. MDG skal gjøre alt vi kan for å unngå en grå og usosial utvikling av byen de neste årene.

Også MDGs gruppeleder i det nåværende bystyret, Eivind Trædal, er rystet.

– Som avtroppende leder i Samferdsels- og miljøutvalget i bystyret må jeg innrømme at jeg er litt overraska over at Høyre og Venstre synes det bør ledes av Frp de neste årene. Lover ikke så godt for den «blågrønne» politikken, skriver han på X.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.