Foto: Politiet / NTB.

Et bolighus i Drøbak ble i 3-tiden natt til tirsdag rammet av en eksplosjon som gjorde store skader på inngangs­partiet til huset. En barnefamilie som bor i huset, ble evakuert. Politiet kaller det en villet og målrettet handling og knytter den til en konflikt i et kriminelt ungdoms­miljø.

Når NRKs distrikts­kontor spør politiet om det var en bombe, lyder svaret: – Det er en gjenstand som har eksplodert.

– I dette arbeidet har vi både kriminalteknikere og bistand fra nasjonale beredskapsressurser ved bombegruppa, sier operasjonsleder Trond Lorentzen.

– Dette ser ut som en villet og målrettet handling mot denne boligen. Vi har grunn til å tro at dette har utspring i et lokalt kriminelt ungdomsmiljø. Vi mener at det er en tilknytning mellom en av personene som bodde på denne adressen og dette miljøet, sier politistasjonssjef Rune Albertsen.

Om det kriminelle miljøet sier han at det dreier seg om personer rundt og litt eldre enn myndighetsalder. Politiet vil ikke gå i detaljer på dette miljøet.

Eksplosjoner ved bolighus har i Norge vært en særdeles uvanlig form for kriminalitet, som man snarere assosierer med Sverige, der slikt forekommer ofte.

Politiet ønsker ikke å trekke den linjen, men prøver snarere å berolige:

Politiet anser ikke at det er øvrig fare for befolkningen i Drøbak.

De mistenker ikke at det er flere eksplosiver i området.

Albertsen prøver snarere å dempe assosiasjonen til Sverige en smule ved å si at det ikke er noen konkret forbindelse til nabolandet i denne saken, men mener at det kan finnes en slags copycat-effekt:

Sverige har den siste tiden vært preget av eksplosjoner mot bolighus- og blokker knyttet til kriminelle gjenger. Albertsen sier imidlertid at det ikke er noe som tilsier at eksplosjonen er lenket til gjengmiljøet i Sverige.

– Men vi kan ikke utelukke at det som skjer i Sverige, har hatt en smitteeffekt her.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.