Samantha Woll (40) var leder for en synagoge i Detroit og ble funnet stukket ihjel lørdag morgen. Om hennes død sier mediene og politiet at man ikke må spekulere.

En seks år gammel palestinsk gutt ble stukket i hjel av utleier i Bridgeport, Illinois. Han ble gravlagt mandag og i dette tilfelle slår Associated Press fast allerede i ingressen at det var et hatdrap som resultat av «retorikken».

A 6-year-old Palestinian American boy who authorities allege was stabbed 26 times by his landlord in response to escalating right-wing rhetoric on the Israel-Hamas war was being remembered as a kind child, while multiple authorities investigate the attack that has become a symbol of larger struggles with hate crime in the U.S.

AP hekter drapet på «rightwing rethoric». Det er ikke så mange voksne som dreper seksåringer for å hevne seg, men AP nøler ikke med å si at drapet var «in response to escalating rhetoric». Man gjør det samme som man beskylder «rightwingers» for: Hisser opp stemningen.

Men når en 40-årig jødinne blir drept rykker selv New York Post med en gang ut og maner folk til ikke å spekulere.

Hvorfor ikke? Hvorfor er det ok å slå fast i det ene tilfellet, men ikke en gang nevne muligheten for at det var et antisemittisk drap i det andre, som nettopp hadde med Israel-Hamas å gjøre?

Gutten het Wadea Al-Fayoume. AP skriver at han var nok et «uskyldig offer i en eskalerende krig». De knytter ham direkte til krigen. Onkelen Mahmoud Yousef sa i begravelsen at mange muslimske familier holder barna sine hjemme. De tør ikke sende dem på skolen. Imamen som forrettet knyttet guttens død til de døde barna i Gaza. Same Story.

“Wadea is a child and he is not the only one under attack,” Mosque Foundation Imam Jamal Said said during the janazah, or funeral service. He added “children are being slaughtered literally in the Holy Land, unfortunately, which is very sad.”

Her kobler imamen krigen i Gaza sammen med drapet i lokalsamfunnet. AP reserverer seg ikke mot en slik kobling.

Bare timer før begravelsen ble drapsmannen, husverten Joseph Czuba (71), fremstilt for retten. Aktor er sikker på at det er en hatforbrytelse. Guttens mor og husverten hadde snakket om krigen.

“He was angry at her for what was going on in Jerusalem,” Fitzgerald said. “She responded to him, ‘Let’s pray for peace.’ … Czuba then attacked her with a knife.”

The boy’s mother fought Czuba off and went into a bathroom where she stayed until police arrived. Wadea, meanwhile, was in his own room, Fitzgerald said.

Aktor i Demokratisk styrte byer – Bridgetown er en forstad til Chicago – er opptatt av hatforbrytelser som kan bekrefte deres påstander om høyreorienter retorikk. De finner det de leter etter.

I strafferettspleien som i politikken kan det være risikabelt.

Men når en jødinne stikkes ned og etterlates i en blodpøl skal det ikke spekuleres. Det er Bidens USA. Biden har allerede flere ganger referert til guttens død som et eksempel på hvor farlig islamofobi er.

En jødinnes død er brysom for Demokratene. Samantha Woll arbeidet for gjenvalg av riksadvokat Dana Nessel som har et forferdelig rulleblad i forhold til forfølgelse av patrioter. Men i et antisemittisk miljø er tilhørighet til det riktige partiet ingen beskyttelse. Det ønsker selvsagt hverken Demokratene eller mediene oppmerksomhet rundt.

Hvis vi skal anta så ble Woll drept fordi hun var jøde. Husverten som dreper en seksåring i stedet for moren som låste seg inn, har trolig en psykisk forstyrrelse. Vi hører hele tiden om at jihadister mentalt syke, hvorfor ikke denne gjerningsmannen?

 

 

https://apnews.com/article/illinois-israel-hamas-war-hate-crime-palestinian-df260347321c69acb3b59aae5ede0803

 

Detroit Synagogue Leader Found Stabbed To Death Outside Her Home

 

 
Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.

 

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.