Bill Clinton, som undertegnet Oslo-avtalen i 1993, har ennå ikke kommentert terrorangrepet mot Israel. New York Post mener at Barack Obamas tre dager lange taushet skyldes at det var han som banet veien for denne krigen.

I går skrev Document om at Barack Obama, Hillary og Bill Clinton ikke hadde fordømt terrorangrepet mot Israel.

Det er oppsiktsvekkende at to tidligere presidenter og en utenriksminister lot være å støtte Israel umiddelbart etter terrorangrepet lørdag morgen, og først i dag skriver flere medier og New York Post om saken.

Barack Obama har brutt sin tre dager lange taushet og skriver på X kl. 5:03 p.m. (23:00):

Alle amerikanere burde være forferdet og rasende over de skamløse terrorangrepene på Israel og slaktingen av uskyldige sivile. Vi sørger over dem som døde, ber om trygg tilbakevending til dem som er blitt holdt som gisler, og står fast ved siden av vår allierte, Israel, mens det demonterer Hamas. Når vi støtter Israels rett til å forsvare seg mot terror, må vi fortsette å streve for en rettferdig og varig fred for både israelere og palestinere.

Ryan King skriver i NYP at Obama som kjent hadde et iskaldt forhold til Israels statsminister Benjamin Netanyahu, som holdt en tale til det GOP-ledede Representantenes hus i 2015 og angrep Irans atomavtale:

– Obama famously had an icy relationship with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu, who gave a speech to the GOP-led House of Representatives in 2015 assailing the Iran nuclear agreement.

Bill Clinton undertegnet Oslo-avtalen, men er taus om Israel

Bill Clinton, som var president og undertegnet Oslo-avtalen i 1993 mellom palestinerne og israelerne, har ennå ikke kommentert noe om Israel. Avtalen klarte ikke å innlede fred mellom de to sidene, skriver King:

– Clinton helped broker the mid-1990s Oslo Accords between the Palestinians and Israelis, which ultimately failed to usher in peace between the two sid.

Mens mannen hennes forholdt seg taus, kommenterte Hillary Clinton terrorangrepene søndag ettermiddag, kl. 17:00.

– Mine bønner er for alle som er berørt av de grusomme angrepene fra Hamas i Israel. USA står i sterk støtte til vår allierte, i dag og hver dag.

Obama banet vei for denne krigen

Litt over en time før Obama publiserte innlegget på X, skrev New York Post i en leder at Barack Obama er taus om Israel-krigen fordi det var han som banet vei for den.

Lederen kan leses her: Barack Obama’s silent on Israel war because he made it possible (nypost.com)

Christian Skaug skrev om samme tema i går og hvordan Biden banet vei for krigen som nå herjer i Israel: – Biden banet veien for denne krigen – Document

For som New York Post skriver, har Bidens hvite hus fortsatt arbeidet til Obama og overrakte milliarder til Teheran i slutten av september. Nå spiller han advokaten og benekter Irans åpenbare involvering i de grusomme Hamas-angrepene.

– Yet the Biden White House has continued the work of Joe’s old boss, handing billions to Tehran in late September and now playing the lawyer and denying Iran’s obvious involvement in the savage Hamas attacks.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.