Redaktør Liel Leibovitz fra nettstedet Tablet tilbrakte 12 timer med å snakke med israelere som deltok på Supernova musikkfestivalen utenfor Re’im i Sør-Israel, nær Gaza. Her er et utdrag fra hans rapport, publisert 8. oktober:

Angrepet begynte rundt klokken 7. Festen var på sitt høydepunkt, og de fleste hadde drukket noe.

Først hørte deltakerne en kraftig eksplosjon, som de trodde var en av de vanlige rakettangrepene mot Sør-Israel. Men eksplosjonene ble kraftigere og mer vedvarende og fortsatte i rundt fem minutter. Musikken stoppet, og politiet som beskyttet de 4 000-5 000 festdeltakerne, begynte å oppfordre alle til å forlate stedet.

Deretter begynte terroristene å nærme seg i pickup-trucker med Hamas-merker. Skytingen begynte. Mange ble henrettet på stedet. Så langt er det funnet 260 lik på festområdet. Mange av de unge mennene og kvinnene begynte å løpe over den flate Negev-ørkenen mot vest. … Terroristene begynte å fange opp resten av ofrene.

Noen ble bundet og kidnappet. En av overlevende vitnet: «Jeg så videoer av en mann som ble holdt av en gruppe arabiske barn. De var kanskje 16 eller 17 år gamle. De er barn, men de opptrer allerede som unge menn, og de holder denne fyren mens han ser på kjæresten sin som blir plassert på en motorsykkel og kjørt bort fra ham. Gud vet hva hun vil oppleve. … Kvinner ble voldtatt på stedet ved siden av vennenes døde kropper.» Flere av voldtektsofrene ser ut til senere å ha blitt henrettet. Andre ble tatt til Gaza. På bilder som er publisert online, kan man se mange som blir paradert gjennom gatene med blod som flyter fra et sted mellom bena.

En overlevende som returnerte for å lete etter vennene sine, rapporterte om lik, hovedsakelig unge kvinner, som hadde blitt lemlestet.

Da israelske soldater kom og bekjempet terroristene, fant de Hamas-kjøretøyer som inneholdt moderne våpen, kommunikasjonsutstyr og flere kopier av Koranen.

Forhåpentligvis, for Lars Løkke Rasmussen, Folketinget og FE (Forsvarets Efterretningstjeneste), håper vi at de israelske soldatene behandlet disse hellige gjenstandene med respekt og ikke på en utilbørlig måte. Hvis de skulle ha brent dem, vil regjeringen sannsynligvis kalle den israelske ambassadøren inn til en alvorlig samtale.

 

https://www.tabletmag.com/sections/news/articles/israel-music-festival-massacre-eyewitness-account

 

 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.