Siste år har India på demokratisk vis fått statsministerposten i sin tidligere kolonimakt og nu – efter at de landet på månen – konkurrerer de ut skottene på den utenkelige arena – de produserer verdens beste whisky:

Den indiske whiskyen Indri Diwali Collector’s Edition 2023 ble i uken som gikk kåret til verdens beste under Whiskies of the World Awards.

Double Gold Best In Show

Den indiske single malt’en overgikk hundrevis av anerkjente internasjonale merker; scotch, bourbon, canadisk, australsk og britisk single malt.

Whiskyen Indri Diwali Collector’s Edition 2023 er produsert av Piccadilly Distilleries, et selskap som er kjent for kvalitet og innovasjon i whiskybransjen. Det ble tildelt prisen «Double Gold Best In Show».

– En symfoni av smaker – et mesterverk som nu har nådd toppen av anerkjennelse med prisen Best in Show, Double Gold ved Whiskies of the World Awards 2023. La feiringen begynne med en dram av denne begrensede Diwali collector’s edition, heter det i teksten til et Instagram-innlegg selskapet har delt.

Foredlet isbrevann fra Himalaya

Den prisbelønnede whiskyen er fremstilt ved foten av Himalaya av håndplukket seksradet bygg i Rajasthan og ferskt isbrevann fra Yamuna-elven. Deretter lagres den på en dessert i seg selv – Pedro Ximenez sherry-fat – noe som gir whiskyen en mørk ravfarve og søte, solbærlignende noter.

Whiskies of the World Awards er en årlig begivenhet som samler noen av de mest innflytelsesrike smaksdommerne i drikkevarebransjen. Over 100 whiskysorter blindtestes og vurderes på en 100-poengskala med fokus på aroma, smak og finish.

Global anerkjennelse av indisk whisky

Utmerkelsen omtales som en milepæl i den globale anerkjennelsen av indisk whisky:

– Det er ikke bare en seier for Piccadilly Distilleries, det er en triumf for indisk whiskyindustri som helhet. Den er et tegn på at indisk whisky som har stått i skyggen av skotsk og amerikansk whisky, aksepteres og verdsettes over hele verden.

– Indri Diwali Collector’s Edition 2023 har med sine rike noter av sjokolade, frukt og nøtter satt en ny standard for indisk whisky og har utvilsomt plassert India på det globale whiskykartet, skriver India Today.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.