Tidligere var det mest kunstnere, bønder og NAV-klienter som brukte tiden sin på å søke støtte fra det offentlige. Med klimahysteriets «mer av alt – fortere» er det klart at staten må bidra til «risikoavlastning» for garantert risikofrie satsinger på havvind, hydrogen, batterier og den slags «klimaløsninger». Alle skal få skattepenger! Dette har utløst et rent skybrudd av milliarder fra offentlige støtteordninger til private aksjeryttere. Nå vil Document gjerne ha en bit av kaken: Vi gir deg ideer til å høste millioner, og du vippser til gjengjeld og kjøper abonnement. Deal?

Vi oppfordrer altså alle våre lesere å ta på seg tenkehetta, finne frem papir og blyant og klekke ut nye oppfinnelser som skal redde kloden i klimaets navn. Det trenger ikke være logisk, og du trenger ikke en gang skru sammen noe ræl som du later som om virker. Det du må bruke tiden på, er en forretningsplan som viser at milliardene vil hagle, en nettside som har flere grønne bilder enn Interflora, og du trenger å øve på å være svindler med «store visjoner og hårete mål». Det fordrer ofte å investere i en dress. Da sitter alltid pengene løst hos lettlurte fjols.

At staten kaster penger etter reinspikka klimasvindel og parasittvirksomhet, er ikke bare noe vi finner på: Bare se på vindkraftindustrien eller batterifabrikkene som alltid trenger mer penger til fete sjefsbonuser, og gjerne inviterer politikere til hotell, børst, kokain og konferanser, så alle kan bli gode venner – om de ikke allerede er studievenner eller i slekt. Men klimaparasittene heter ikke bare Equinor eller Hydro, og er ikke bare brødre av finansministre og lager fiktive batterier i storskala i Mo i Rana. De opererer også i det små:

I 2022 fikk et gründerfirma i Larvik med det ambisiøse og tidsriktige navnet «Worldpower Energy» tildelt 800.000 kroner fra Forskningsrådet og 700.000 kroner fra Innovasjon Norge for å utvikle en maskin som angivelig skal suge energi ut av gravitasjonsfeltet ved hjelp av fall og oppdrift, og dermed skape mer energi enn du putter inn – altså en evighetsmaskin. Intet mindre. Eller som det sto i patentet: «In essence, the device/system according to the present invention converts gravity into electrical energy». Finn feilen!

Alle mann til pengepumpene!

Kan «Worldpower Energy», så kan sannelig våre lesere også. Nå er det bare å komme seg ut i garasjen, finne frem plank, tannhjul, sykkelpumpe og et gammelt gjøkur, og lappe sammen en «Makeløs Manik» for å si det med Michael B Tretow. Klimamillionene venter, og klimahastverket fjerner all risikoanalyse! Og siden klimahysteriet er den største overføringen av offentlige penger fra fattige skattebetalere til søkkrike private profitører, trenger du ikke ha et fnugg av dårlig samvittighet. Smør gjerne tjukt på om hvordan din oppfinnelse skal redde fattige og sultne negerbarn fra klimatrollet og oljehufsa. Det er penger å hente i sånt:

Katapultsenteret Sustainable Energy hevder at de «løfter frem nye og bærekraftige energiløsninger, og hjelper din virksomhet med å utvikle og teste bærekraftige produkter og systemer for produksjon, lagring, distribusjon og styring av energi. Forskningsrådet jobbar for eit samfunn der forsking blir skapt, brukt, utfordra, verdsett og delt av alle slik at det faktisk bidrar til omstilling og eit meir berekraftig samfunn.»

Innovasjon Norge hevder at de bidrar til bærekraftig vekst og eksport for norsk næringsliv gjennom kompetanse, kapital og nettverk. Nysnø er et investeringsfond heleid av Næringsdepartementet, hvor Siri Kalvig (ja, Vær-Siri) har påtatt seg oppdraget med å gjøre «lønnsomme, langsiktige investeringer» som bidrar til klimagassreduksjon. Denne subsidieringen av ulønnsom, naturødeleggende industri skal angivelig skape «positive ringvirkninger i samfunnet og akselerere det grønne skiftet» gjennom offentlige milliarder.

Og hva er SkatteFUNN? Det står for «Skattefradrag for Forskning og Utvikling i et Nyskapende Næringsliv» (gøy med akronymer) og er en skattefradragsordning som skal motivere norsk næringsliv til å øke sin satsing på forskning og utvikling. SkatteFUNN administreres av Norges forskningsråd, i samarbeid med Skatteetaten.

Støre med 15 milliarder til «grønt skifte»

Det finnes nok mange flere offentlige pengekilder, for ingenting kan gjøres uten offentlig støtte nå. Selv ikke starte et rockeband. «Hele Norge på NAV!» er åpenbart Støre og Solbergs mål og motto. Regjeringen har akkurat satt av 15 milliarder kroner i budsjettene for 2023 og 2024 til «grønn omstilling»:

– Vi øker nå innsatsen med 15 milliarder kroner for å avlaste risiko og bidra til utvikling av banebrytende teknologi som Norge og verden trenger. Dette er aktiv næringspolitikk i praksis. Nå kan de beste prosjektene innen grønne verdikjeder konkurrere om midler som vil utløse mange ganger så mye privat kapital. Hele landet inviteres med, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) til TV 2.

Siden de pengene faktisk er dine, så vi ønsker lykke til på fisketuren etter offentlige klimamillioner. Kanskje klima- og miljøminister Espen Barth Eide stiller seg positiv, og du får tidligere finansminister Jan Tore Sanner på besøk – mens Norwegian Catapult Centre «Sustainable Energy» blir med som samarbeidspartner? Det skjedde med «Worldpower Energy», som ifølge Proff.no brukte 63.000 kroner i 2021 på å skape et underskudd på 63.000 kroner.

Jorden skal reddes med svindel! «Det grønne skiftet» er en nymotens blanding av planløkonomisk kommunisme og privat-spekulativ bobleøkonomi, hvor privat regning og risiko er avviklet, og hele det norske næringslivet presses over på offentlig støtte. Alle gjør det, og da blir det umulig å konkurrere uten. Ingen medier foruten oss stiller seg kritiske til denne utviklingen, så hvorfor skal ikke våre lesere får en bit av kaka?

Alt vi ønsker til gjengjeld, er noen millioner i vipps, eller at du tegner abonnement.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.