I et innslag på Riks, SDs mediekanal, oppsummerer Richard Sörman i løpet av fire og et halvt minutt de siste tiårenes svenske totalhavari. Mer komprimert og krystallklart kan det ikke sies: «Glöm inte bort vem som kallade dig rasist»!

Sörman er politisk redaktør for Riks.se, som er Sverigedemokratarnes mediekanal.

– Sosialdemokratene har sveket Sverige

Sosialdemokratene har agert ansvarsløst når de er blitt tiltrodd å styre landet. De har fortalt at de som protesterer mot innvandringen «står på feil side av historien».

Mange av dere har sikkert protestert mot masseinnvandringen og måttet betale en pris for det, mistet arbeidet, venner og kanskje til og med nærstående grunnet et ektefølt engasjement for landet. Dere er blitt forhånet av den svenske eliten – av journalister, forskere etc. – som har fremstillet dere som uvitende og fordomsfulle rasister.

Men nu blir det mer og mer åpenbart at det var dere som hadde rett og at eliten tok feil. Det er blitt umulig å fornekte den åpenbare koblingen mellom masseinnvandringen og den ufattelige gjengkriminaliteten.

Men hva skjer da? Da mener sosialdemokratene at vi ikke skal tale om historien, at vi ikke skal tale om hvem som ville ha masseinnvandringen og ikke peke ut hvem som sto på feil side av historien.

– Nu handler det om «her og nu»

Sörman viser et klipp fra en fjernsynsdebatt hvor den svenske sosialdemokraten Ardalan Shekarabi som han heter, ber om å slippe det politiske spillet om hvem som hadde rett og hvem som tok feil: 

– Alle må sette seg sammen i Riksdagen og finne ut hva som må gjøres «her og nu».

Og så kommer Magdalena Andersson til orde. Hun har hørt «aldeles for mye valgkampretorikk». 

– Den må vi legge bak oss for nu handler det om avgjørelser «her og nu» – og vi sosialdemokrater er beredt til å jobbe døgnet rundt.

– Glem alle feil vi har gjort …

Richard Sörman dechiffrerer Magdalena Andersson:

– «For mye valgkampsretorikk» betyr at man har påpekt hvilke partier som har skylden for situasjonen.

Sörman viser hvordan fru Andersson bruker uttrykket «her og nu» for at folket skal glemme «der og dengang», glemme historien, den er ikke interessant lenger for sosialdemokratene – det var nemlig de som stilte seg på feil side av historien:

– Det som hender nu er at mennesker er redd å leve «her og nu», det påvirker vårt levevis «her og nu». Nu handler det om hva regjeringen kan gjøre «her og nu».

… men vi har hukommelse

Sörman oppfordrer folket til ikke å glemme historien:

– Først fikk du ikke protestere mot innvandringen. Du fikk ikke uttrykke din uro over hva som var i ferd med å skje med ditt land. Nu som det viste seg at du hadde rett skal du ikke få peke på dem som tok feil. Vi skal ikke snakke om historien. 

Min oppfordring til deg er at du skal fortsette å tale om hvem som tok feil, sier han og lover selv å fortsette – et løfte også Document kan slutte seg til.

Sörman er overbevist om at fremtidens historiefortellere vil påpeke hvem som ødela Sverige med sin ansvarsløshet og arroganse. 

Les også Erling Marthinsens advarsel: 

– «Svenske tilstander» er ikke et slagord mot innvandring. Det er en dyster lærepenge.

Denne saken vil også bli diskutert i torsdagens direktesendte Lufta er for alle med Erling Marthinsen og Geir Furuseth.

Stakkars Sverige, men Norge følger etter

Kjøp «Klanen» her!

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.