En mastergrad i magi som nå tilbys ved universitetet i Exeter i det sørlige England blir den første i sitt slag i Storbritannia. Dette melder BBC.

Dette «innovative» kurset vil gi en mulighet til å studere historien og virkningen av hekseri og magi rundt om i verden på samfunnet og vitenskapen. Det ettårige programmet starter i september 2024.

Akademikere med ekspertise innen historie, litteratur, filosofi, arkeologi, sosiologi, psykologi, drama og religion skal vise magiens rolle i Vesten og Østen.

Professor Emily Selove er kursleder. Hun hevder at en «nylig økning i interesse for magi og det okkulte» er merkbar i samfunnet. Selove tror at denne mastergraden «vil tillate folk å revurdere antakelsen om at Vesten er stedet for rasjonalisme og vitenskap, mens resten av verden er et sted for magi og overtro».

Universitetet påstår at kurset kan forberede studentene på karrierer innen undervisning, rådgivning, museumsarbeid, arbeid i biblioteker, reiseliv, kunstorganisasjoner eller forlagsbransjen.

Temaene som omtales inkluderer drager i vestlig litteratur og kunst, legenden om kong Arthur, islamsk tankegang, arkeologisk teori og fremstilling av kvinner i middelalderen.

På nettsiden deres skriver universitetet i Exeter at deres MA Magic and Occult Science er et unikt program. «Ved å huse dette programmet innenfor Institutt for arabiske og islamske studier, plasserer vi den arabisk-islamske kulturarven tilbake der den hører hjemme i sentrum av disse studiene og i historien til ‘Vesten’. Avkolonisering, utforskning av alternative epistemologier, feminisme og antirasisme er kjernen i dette programmet».

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.