Undervisningen i tyske skoler var antikristen, sier Uwe Romieke, som flyktet til USA i 2008 etter å ha blitt straffet av den tyske regjeringen for å ha undervist barna hjemme. Nå skal familien deporteres uten grunn. Et opprop ber Biden-administrasjonen om å la familien få bli.

I 2008 flyttet familien Romieke til USA etter at den tyske regjeringen bøtela dem for å hjemmeundervise barna deres. Hjemmeundervisning er forbudt i Tyskland og familien fikk en bot på 9000 dollar.

Et søk på internett viser at hjemmeundervisning har vært ulovlig i Tyskland siden 1919.

I 2019 avsa Den europeiske menneskerettighetsdomstolen dom at tyske myndigheter ikke krenket foreldrerettighetene til familien Wunderlich fra delstaten Hessen ved å tvinge barna deres til å gå på skole.

Skjermbilde Deutsche Welle.

Uwe Romieke forteller nyhetskanalen WBIR Channel 10 at undervisningen i skolene i Tyskland var antikristen. Han er pianist og jobber som pianolærer ved Carson-Newman University.

Home School Legal Defense Association (HSLDA) representerer familien juridisk. HSDLA skriver på sin nettside:

– Da Uwe og Hannelore Romeike i 2006 bestemte at Gud kalte dem til å hjemmeundervise sine fem barn, reagerte Tyskland raskt ved å straffe dem med bøter som oversteg familiens inntekt. Regjeringen tvangsfjernet barna fra hjemmet for å ta dem til skolen og truet med å permanent fjerne dem fra hjemmet.

– I 2008 flyktet familien til Amerika, hvor vi hjalp dem med å søke asyl. I 2013, etter fem år med juridiske kamper og et økende ramaskrik fra befolkningen, ga den amerikanske regjeringen Romeikes indefinite deferred action status (forsinker utvisningen på ubestemt tid), som tillot dem å bo, jobbe og forbli trygt i USA uten frykt for deportasjon.

– When Uwe and Hannelore Romeike decided in 2006 that God was calling them to homeschool their five children, Germany responded swiftly by leveling fines that exceeded the family’s income, forcibly removing the children from the home to take them to school and threatening to remove the children from the home permanently.

– So the Romeikes fled to America, where we helped them apply for asylum. In 2013, after five years of legal battles and a growing public outcry, the United States government granted the Romeikes “indefinite deferred action status,” which allowed them to live, work, and remain safely in the United States without fear of deportation.

HSLDA skriver videre at under en rutinemessig innsjekking med myndighetene i september 2023, fikk familien beskjed om at deres immigrasjonsstatus var opphevet.

Familien fikk fire uker på seg til å søke om tyske pass, slik at de kunne deporteres til Tyskland. De fikk ingen forvarsel, og ble ikke tilbudt noen forklaring, annet enn at det hadde vært en «endring av ordren»:

– The family was given four weeks to apply for German passports, so they could be deported to Germany. The family had no prior warning, and was offered no explanation, other than that there had been a “change of orders.”

I løpet av de 15 årene som Romeikes har levd fredelig i Morristown, Tennessee, har de bygget seg et nytt liv. De fikk to barn til som er amerikanske statsborgere, og to andre barn har giftet seg med amerikanske statsborgere.

Utvisning til Tyskland vil ødelegge familien, samtidig som de vil bli utsatt for fornyet forfølgelse i Tyskland, hvor hjemmeundervisning fortsatt er ulovlig i nesten alle tilfeller.

HSDLA har organisert et opprop som ber Biden-administrasjonen om å la familien Romeikes få bli i USA.

Mer om familiens sak i både Tyskland og USA kan leses her.

Uwe forteller Channel 10 at det verste er usikkerheten og at de ikke vet hva som kommer til å skje i fremtiden. De har ikke et sted å bo i Tyskland eller en jobb så han kan forsørge familien.

I kommentarfeltet skriver Paige:

– Men grensene våre er åpne for at de fra andre land kan komme inn, og likevel ønsker regjeringen å sende denne familien tilbake. Kan det være fordi de er kristne.

– But our borders are open for those of other countries to come in and yet the government wants to send this family back. Could it be because their Christians.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.