NTB

India ber borgere i Canada være forsiktige i lys av påstander om at indiske agenter var involvert i drapet på en sikh-leder i Canada i sommer.

Indiske Hardeep Singh Nijjar ble skutt og drept utenfor sikh-tempelet i Surrey i provinsen British Columbia 18. juni i år. Han var en sterk tilhenger av et uavhengig sikh-land, omtalt som Khalistan, nordvest i India.

Canada undersøker påstander om at indiske agenter har hatt noe å gjøre med drapet. India kaller på sin side påstandene for absurde.

Det indiske utenriksdepartementet har sendt ut oppdaterte reiseråd hvor indiske borgere, og særlig studenter, i Canada bes om å utvise forsiktighet på grunn av «økt anti-India-aktivitet og politisk hatkriminalitet»

Canadas statsminister Justin Trudeau sa nylig at han personlig tok opp bekymringene med Indias statsminister Narendra Modi på G20-toppmøtet i India tidligere denne måneden.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.