NTB

Tre indiske statsborgere er pågrepet i Canada for drapet på sikh-lederen Hardeep Singh Nijjar i fjor.

På en pressekonferanse fredag sa politiet at saken fortsatt etterforskes. Ett av sporene etterforskerne jobber med, er mulige forbindelser til Indias regjering.

Drapet på Nijjar skjedde i en forstad til Vancouver i juni i fjor. Sikh-lederen var kjent for sin støtte til en uavhengig stat for sikher i India, og indiske myndigheter beskyldte ham for terrorisme.

Statsminister Justin Trudeau sa i fjor høst at canadiske myndigheter undersøkte om indisk etterretning var involvert i drapet. India har avvist anklagene og kalt dem absurde.

Den canadiske kringkasteren CBC melder at de tre pågrepne angivelig ble hyret som leiemordere. De anklages for å ha fungert blant annet som skytter og sjåfør i forbindelse med drapet.

Ifølge CBC etterforskes mulige forbindelser til tre andre drap, blant annet på en elleve år gammel gutt i Edmonton i provinsen Alberta.

Også pågripelsen av de tre mennene skjedde i Edmonton.

Canadiske myndigheters mistanke mot India førte i fjor til en krise i forholdet mellom landene. Samtidig har den amerikanske avisa Washington Post skrevet at indisk etterretning planla et attentat på en sikh-aktivist også i USA. Indiske myndigheter har benektet også denne anklagen.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.