NTB

19-åringen Håvard Handeland blir Norges yngste ordfører når han overtar ordførerkjedet i Sauda.

Arbeiderpartiet-talentet tar over som ordfører etter at partiet hans fikk 26,2 prosent oppslutning i valget. Senterpartiet ble størst med 28,7, men etter å ha styrt med rent flertall de siste fire årene, ble det en kraftig nedgang på 24,9 prosentpoeng i år.

Etter forhandlinger mellom Ap, Sp og Høyre endte det med at 19-åringen Handeland blir ordfører, melder Ryfylke. Arbeiderpartiet og Høyre inngikk en avtale.

– Lærekurven nærmer seg 90 grader. Det blir mye å sette seg inn i før det konstituerende kommunestyremøtet, sier Handeland til VG.

Han er Norges yngste ordfører gjennom tidende. Jonas Andersen Sayed holdt rekorden etter at han som 21-åring ble ordfører i Sokndal sist.

Det stilte flere tenåringer til valg som ordførerkandidat i år, men så langt ser det ikke ut til at noen av dem får makta. I Ringerike stilte det en tenåring som ordførerkandidat for både SV og Venstre, men Høyre ble største parti i det som omtales som en valgthriller.

I Hægbostad var det også en 19-åring på topp for Senterpartiet, men partiet gikk ned 14,6 prosentpoeng til en oppslutning på 23,9, og Høyre ble størst.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.