Et pansertog som formodes å frakte Nord-Koreas leder Kim Jong-un, ser ut til å være på vei til Russland. I Moskva har de bekreftet at Kim kommer på besøk de kommende dagene.

– Efterretningsmyndighetene mener at toget som formodes å frakte Kim Jong-un, er på vei til Vladivostok, sier en sydkoreansk embedsmann til nyhetsbyrået Yonhap ifølge The Korea Times.

Kim har ikke reist siden koronaens tid

Reuters har meldt om et større politioppbud i Vladivostok, men ingen nordkoreanske flagg slik det er vanlig i forbindelse med forberedelsene til utenlandske besøkende på høyt nivå.

Kreml bekreftet mandag at Kim Jong-un vil besøke Russland «i løpet av de kommende dagene» etter å ha mottatt en invitasjon fra Russlands president Vladimir Putin.

Det har vært spekulert i om Kim, som sjelden forlater landet sitt og ikke har reist siden koronaens tid, ville møte Putin for å diskutere potensielle våpenavtaler.

– På invitasjon fra Russlands president Vladimir Putin vil Kim Jong Un, leder for statsapparatet i Den demokratiske folkerepublikken Korea, avlegge et offisielt besøk i Russland i løpet av de kommende dagene, opplyser The Moskow Times.

Det handler om våpen

De to lederne er ventet å diskutere forsyninger av våpen som kan brukes i Ukraina. Til gjengjeld skal Nord-Korea få tilgang til avansert teknologi for satellitter og atomubåter, men dette er hverken bekreftet fra Pyongyang eller Moskva.

Pyongyang har i kjølvannet av det økende sikkerhetssamarbeidet mellom Syd-Korea, USA og Japan forsøkt å styrke de militære båndene til Moskva, skriver Korea Times.

Togreisen forventes å ta tyve timer eller mer.

Putin ønsker å styrke båndene til Nord-Korea:

Putin ønsker tettere bånd til Nord-Korea

 

Kjøp boken av Alf. R. Jacobsen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.